ua en ru

Договір з Shell передбачає інвестиції на суму 10 млрд дол., - Азаров

Договір з Shell передбачає інвестиції на суму 10 млрд дол. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому ж форумі (в Давосі) був підписаний найбільший для світу, не тільки для України - для України найбільший інвестиційний проект на розробку наших газових родовищ загальною сумою 10 млрд дол.", - сказав Азаров.

Нагадаємо, 24 січня Україна і Shell підписали в Давосі угоду про видобуток сланцевого газу. Як заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький у Давосі, співпраця з компанією Shell у видобутку сланцевого газу в найближчі п'ять років може дозволити Україні повністю забезпечувати себе газом. "За оптимістичним сценарієм компанії Shell, це близько 20 мільярдів кубічних метрів видобутку на рік, за песимістичним - не менше 7-8 мільярдів кубічних метрів на рік... Якщо ми досягнемо оптимістичного сценарію, це повністю вирішить питання дефіциту, який зараз є в нашій державі, і навіть вийдемо на профіцит", - сказав Ставицький, додавши, що на такий рівень видобутку можна вийти через п'ять років.

Читайте також: Shell в найближчі 3-5 років інвестує 410 млн дол. в Юзівське родовище