ua en ru

У проекті бюджету на 2012 р. кошти на виплату пільг для 16 категорій громадян України не передбачені, - Терьохін

У проекті бюджету на 2012 р. кошти на виплату пільг для 16 категорій громадян України не передбачені. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Терьохін.
"На пряме запитання на комітеті фінансів і банківської діяльності заступник міністра фінансів (Анатолій) Мярковський відповів, що бюджет був зверстаний з урахуванням скасування пільг. Тобто, навіть для підтримки так званого статус-кво, як (Олександр) Єфремов сказав, що, щоб залишилося, те що є на сьогодні... необхідно ще додатково 10 млрд грн. У бюджеті їх немає", - сказав Терьохін.
За словами Терьохіна, на згаданому засіданні комітету з питань фінансової і банківської діяльності представники Міністерства фінансів пропонували взяти необхідні кошти з коштів, передбачених на витрати для потреб агропромислової сфери.

Раніше повідомлялося, що голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що парламент не буде проводити "годину питань до уряду", присвячену забезпеченню прав соціально уразливих груп населення.

Нагадаємо, 9 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект № 9127, розгляд якого був ініційований урядом, "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень". Згідно з цим законопроектом, Кабміну надається право встановлювати порядок і розмір виплат пільговим категоріям громадян. Опозиція вважає, що прийнятий ВР у першому читанні законопроект скасовує соціальні пільги 16 категоріям громадян і буде сприяти маніпуляціям Кабінету міністрів держфінансами перед майбутніми парламентськими виборами.
20 вересня ц.р. біля будівлі Верховної Ради проходив мітинг, учасники якого вимагали неприйняття закону № 9127, що скасовує пільги для 16 категорій громадян. В ході мітингу сталися зіткнення між міліцією і мітингувальниками.