ua en ru

У святковому концерті на Хрещатику 27 липня з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі візьмуть участь дев’ять патріархів

У святковому концерті на Хрещатику 27 липня 2013 р. з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі візьмуть участь дев'ять патріархів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Міжнародної громадської організації "День Хрещення Русі" Олег Карамазов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми довідалися, що прийдуть патріархи, вони будуть тут знаходитись. Під час цього концертного дійства і відбудеться зустріч святині (мощів св. Володимира), яку принесуть, яка три місяці ходила по всій території Русі. Вони підтвердили, що будуть на концерті. Вони напевне захочуть звернутися до людей", - розповів Карамазов.

За його словами, концерт матиме просвітницьку і музичну складову. Зокрема під час концерту покажуть п'ять просвітницьких сюжетів, які написав православний богослов о. Андрій Ткачов. Музична частина складатиметься із сучасної музики та творів, які виконають хорові колективи. Серед учасників буде також і Кубанський козачий хор.

"Для того, щоб їм було комфортно ми будуємо дві сцени, вони будуть знаходитись біля будинку КМДА, одна сцена буде обладнана під сучасну музику для сучасних музикантів, друга велика сцена буде для хорових колективів. Будуть російські групи, українські групи, зараз ми готуємо сюрприз, наш офіс завалений демо-дисками молодих команд, ми дуже хочемо, щоб виступила українська група, яку публіка поки що мало знає", - розповів Карамазов.

Читайте також: На святкування 1025-річчя Хрещення Русі очікується приїзд п'яти Президентів, - Попов

Він також додав, що виконавці не отримають ніяких коштів за участь у концерті. "Ми ще грошей не зібрали, але збираємо. Виконавці не будуть нічого отримувати, російським артистам гроші на квитки дали їхні партнери. Поселяємось в готелі "Русь", зараз там нам дають мінімальні гроші...", - розповів Казарамазов.

Своєю чергою голова КМДА Олександр Попов, зазначив, що на культурну програму не витрачено жодної копійки з міського бюджету. "Серед організаційних моментів дуже важливий момент - це фінансування таких культурних масштабних програм і ми насправді жодної копійки з бюджету не маємо видатків, все це робиться за рахунок підтримки спонсорів, які є патріотично налаштованими. Я думаю, що вже сьогодні можна подякувати за такий цікавий і духовний культурний проект", - розповів Попов.