ua en ru

У ПР визначилися з кандидатами по мажоритарних округах в трьох областях і в Криму

На минулих в суботу конференціях київської, запорізької, полтавської обласних організацій Партії регіонів (ПР) і кримської республіканської організації ПР були висунуті кандидати в народні депутати по мажоритарних округах, пише "Комерсант України".

У суботу кримська республіканська організація ПР затвердила список кандидатів по мажоритарних округах, в якому тільки троє є чинними народними депутатами: Юлія Льовочкіна (округ N6, Феодосія), Борис Дейч (округ N8, Судак) і Олена Нетецька (округ N3, Джанкой). "Затвердження на конференції - ще не остаточне вирішення питання. Список мають затвердити на з'їзді партії, де все ще може змінитися", - прокоментував "Комерсант" своє висунення пан Дейч.

У списку представлених кандидатів - двоє членів Ради міністрів Криму - Віталіна Дзоз (округ N1, Сімферополь) і Сергій Брайко (округ N7, Ялта, Алушта), а також бізнесмени - генеральний директор ХК "Титан Україна" Олександр Нечаєв і голова правління ПАТ "Крименерго "Григорій Груба.

Запорізька обласна організація ПР в свою чергу затвердила дев'ятьох кандидатів у депутати по мажоритарних округах. У списку присутні чотири діючих народних депутати: Ярослав Сухий, Артем Пшонка, голова правління ВАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв (усі - ПР) і колишній мер Бердянська Валерій Баранов (фракція Народної партії).

"Буду йти по округу N74 в Запоріжжі. З 2007 року Партія регіонів закріпила за мною Комунарський і Жовтневий райони, які цей округ охоплює. Про те, хто мої конкуренти в окрузі, я не знаю, і мені все одно", - розповів "Комерсант "пан Сухий.

Полтавська обласна організація ПР назвала п'ятьох з восьми кандидатів в народні депутати по мажоритарних округах області. Серед них голова Державного агентства резерву Олексій Лелюк і народний депутат Олег Надоша.

Найбільш суперечливою виявилася інформація про результати суботньої конференції київської обласної організації ПР. Після її завершення в прес-службі ПР повідомили, що конференція висунула кандидатом в депутати ректора Київського національного університету культури і мистецтв Михайла Поплавського. Незабаром перший заступник голови київської обласної організації ПР Анатолій Присяжнюк спростував цю інформацію. "Поплавського кандидатом не висували, оскільки він не є членом партії, хоча і був присутній на партійних зборах", - сказав пан Присяжнюк. При цьому він не став заперечувати, що по мажоритарних округах київської області серед інших від ПР будуть балотуватися народні депутати Тетяна Засуха та Петро Мельник (обидва - ПР).

Учасники конференції донецької обласної організації ПР вирішили відкласти затвердження списку до з'їзду, який відбудеться 30 липня. "В цілому він (спісок. -" Комерсант ") відомий, але остаточно крапки над і Будуть розставлені на з'їзді", - повідомив журналістам перший заступник голови донецької обласної організації ПР Андрій Шишацький.