ua en ru

У Полтавській обл. вартість посівної в 2011 р. збільшиться на 25% - до 2,4 млрд грн

У Полтавській області вартість посівної в 2011 р. становить майже 2 млрд 400 млн грн. Про це журналістам повідомив представник Головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Віктор Кікоть, передає кореспондент РБК-Україна. За словами В.Кікотя, цього року вартість посівної збільшиться на 25% в порівнянні з минулим роком.
"Потреба у коштах для проведення весняно-польових робіт в області задовольняється за рахунок власних фінансових ресурсів господарств, комерційних і банківських кредитів при орієнтовній вартості кампанії в 2 млрд 400 млн грн. Дефіцит фінансування ще складає 600 млн грн. Висновки кредитних угод триває", - сказав він.
У Головному управлінні розвитку АПК Полтавської ОДА повідомили, що з наміченої для посівної суми більше 400 млн грн - це посадковий матеріал, 320 млн грн - мінеральні добрива, 253 млн грн - кошти захисту, 350 млн грн - пальне. Загалом, не враховуючи оплати праці й амортизації, матеріальна частина посівної, в області складе 1 млрд 600 млн грн.