ua en ru

У Польщі вважають, що переговори в Мілані по Україні не дали результатів

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що переговори в Мілані по Україні були безрезультатними.

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що переговори в Мілані по Україні були безрезультатними. Про це він сказав сьогодні, 18 жовтня, на відкритті конференції "Польська східна політика" у Вроцлаві, передає "Польське радіо".

"Італійська зустріч не принесла нічого. Для ЄС недостатньо просто зустрічатися. Східну політику треба весь час добре відчувати. І це вміє робити Польща", - сказав він.

За його словами, ситуація на сході Європи є дуже динамічною, ще рік тому ніхто не міг передбачити такого розвитку подій в Україні.
"Але це не означає, що ми не повинні дивитися вперед. Треба будувати польську зовнішньополітичну стратегію, думаючи вже не про саміті у Вільнюсі в листопаді 2013-го, а про саміті Східного партнерства у Ризі в листопаді 2015-го", - сказав він.

Міністр також підкреслив, що Україна залишається важливою для польської дипломатії.

Нагадаємо, вчора, 17 жовтня, в рамках саміту ACEM в Мілані Президент України Петро Порошенко в Мілані провів переговори з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач.