ua en ru

У Польщі поліція затримала двох підозрюваних у неправдивих повідомленнях по всій країні про закладені бомби

Поліція Польщі затримала двох осіб - передбачуваних авторів помилкових повідомлень про закладені бомби, через які в шести містах країни, включаючи Варшаву та Краків, був евакуйований персонал лікарень, судів і прокуратури. Обидва підозрюваних були затримані ще напередодні, один з них вже був присутній на допиті і зараз отримана від нього інформація перевіряється, повідомили сьогодні представники Міністерства внутрішніх справ.

За попередніми даними, мова не йде про учасників терористичної групи. "По всій видимості, ми маємо справу з хуліганами", - пояснили в поліції, передає польський телеканал TVN24.

Напередодні на електронні поштові скриньки 22 держустанов по всій Польщі надійшли анонімні повідомлення про бомби. Були евакуйовані в цілому більше 2 тис. осіб. Однак жодного вибухового пристрою за вказаними адресами виявлено не було, після чого польська поліція заявила, що тривога була помилковою. Міністр внутрішніх справ Польщі Бартоломей Сенкевич констатував, що загрози для життя людей немає.

Як повідомлялося раніше, в м. Катовіце на півдні Польщі були евакуйовані відвідувачі і персонал двох лікарень (щонайменше, 700 осіб), а у Варшаві співробітники місцевої прокуратури (300 осіб) після надходження електронних листів з повідомленням про закладену бомбу і погрозами. Як мінімум один з листів містило фразу "Ми розберемося з вами".