ua en ru

У полоні сепаратистів у Слов'янську перебувають 4 журналісти, - ІМІ

В Слов'янську у полоні сепаратистів досі залишаються щонайменше 4 журналісти.

В Слов'янську у полоні сепаратистів досі залишаються щонайменше 4 журналісти. Про це повідомила прес-служба Інституту масової інформації з посиланням на дані моніторингу.

Так, згідно з повідомленням, починаючи з березня 2014 р., коли в Україні проявилися сепаратистські виступи, ІМІ зафіксував 20 випадків побиття та нападів на працівників ЗМІ та 12 нападів на офіси редакцій у Луганській, Донецькій та Харківській областях.
"Для порівняння, в Криму у лютому-березні сталося 9 нападів на офіси редакцій, та 31 напад на журналістів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, четверо журналістів досі залишаються у полоні терористів в Словянську: стрімер Артем Дейнега, репортер фонду "Відкритий діалог" Сергій Лефтер, кореспондент ЗІК Юрій Лелявський та журналіст "Волинь Пост" Сергій Шаповал.

Інститут масової інформації звернувся до ООН, ОБСЄ, ЄС та дипломатичних представництв демократичних держав на території України, з проханням звернути особливу увагу на ситуації із захопленням журналістів в заручники. Також ІМІ закликав українську владу захистити журналістів, які потрапили у полон, і піднімати це питання під час переговорів із міжнародними структурами.

Також Інституту масової інформації звернувся до редакцій ЗМІ і журналістів з проханням дуже уважно поставитися до питання особистої безпеки перед тим, як вирушати у "гарячі точки".