ua en ru

В полоні у бойовиків на Донбасі зараз знаходиться понад 400 осіб, - Семенченко

В полоні у бойовиків на Донбасі зараз знаходиться понад 400 осіб, - Семенченко
В полоні у бойовиків на Донбасі зараз знаходиться понад 400 осіб.

В полоні у бойовиків на Донбасі зараз знаходиться понад 400 осіб. Про це повідомив командир батальйону "Донбас" і кандидат в депутати від партії "Самопоміч" Семен Семенченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"За даними Центру визволення полонених, зараз перебуває в неволі понад 400 осіб. Деякі 2 місяці, деякі довше", - написав Семенченко.

Він зазначив, що обмін "всіх на всіх", який передбачали мінські домовленості від 5 вересня 2014 р. було зірвано спочатку.

"Почали працювати з СБУ місяць тому, всупереч усім криків про "Не лізьте", " Ви зробите гірше", " У нас все нормально! " Нам вдалося звільнити лише 7 осіб. Дуже багато зробив Рубан та інші волонтери, вони, маючи досвід, контакти і реально нейтральний статус невоюющей боку, змогли зробити набагато більше", - заявив Семенченко.

За його словами, заважає процесу звільнення заручників бюрократична система. "Є підозри, невідповідність займаним посадам окремих осіб, яких зараз потрібно ідентифікувати. Допомагає помічник голови (СБУ - ред.) Маркіян Лубківський, за що йому окреме спасибі", - написав командир батальйону "Донбас".

Він повідомив, що завтра він проведе зустріч в СБУ з родичами полонених і намагатиметься оптимізувати процес звільнення заручників.

"Думаю, нас раді бачити завтра в СБУ з родичами полонених хлопців. Візьму з собою трьох кандидатів у депутати від "Донбасу" . Поговоримо про те, що конкретно заважає діяти швидко і ефективно... Будемо говорити не тільки про Донбасу, але і про всіх наших хлопців з ВСУ, ПС, прикордонників, волонтерів", - зазначив Семенченко.

Нагадаємо, 17 жовтня 2014 р. радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що в полоні у бойовиків на Донбасі залишається близько 450 громадян України.

27 жовтня 2014 р. прес-служба Президент України Петра Порошенка повідомили, що з полону бойовиків звільнений 21 українець.