ua en ru

У пік проведення Євро-2012 в київських готелях проживало близько 12,5 тис. осіб, - КМДА

У пік проведення Євро-2012 в київських готелях проживало близько 12,5 тис. осіб. Про це сьогодні на розширеній апаратній нараді КМДА повідомив начальник головного управління комунального господарства КМДА Дмитро Новицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"У центральній частині міста готелі були завантажені майже на 100%, тобто в пік у нас проживало до 12,5 тис. туристів, а середня завантаженість готелів за весь період проведення Євро-2012 була на рівні 6 тис. туристів", - сказав чиновник.

За його словами, в порівнянні з 2007 р. на сьогодні прибутки в закладах розміщення збільшились на 18 %. "Майже на 50% збільшились надходження до бюджету всіх рівнів від діяльності закладів розміщення. Загалом за п'ять останніх років до бюджету всіх рівнів перераховано більш як 2 млрд грн. У 2011 р. році завдяки введеному туристичному збору місто отримало 6,8 млн грн. Очікуємо, що у 2012 р. від цього туристичного збору можемо отримати не менше 8 млн грн", - спрогнозував Новицький.

Чиновник додав, що поки що є не надто велика завантаженість готелів у звичайний період. "Коефіцієнт завантаженості закладів розміщення стабільно зростає на 5 %, але таке зростання недостатнє, тому що нам треба збільшувати завантаженість номерів, яка за попередні роки сягає в середньому 35-40 %. Це доволі мала завантаженість", - підсумував Новицький.

Нагадаємо, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що за час чемпіонату Євро-2012 в готелях Києва проживало понад 100 тис. осіб.