ua en ru

У партійних рейтингах лідирують "Солідарність", Радикальна партія та "Батьківщина", - соцопитування

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, за Блок Петра Порошенка готові були б проголосувати 16%. Таким чином, у порівнянні з результатом Порошенка на президентських виборах 25 травня (54,7%), показник його політичної сили зменшився втричі. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією GFK-Україна і презентовані заступником директора GfK Ukraine Глібом Вишлинським на прес-конференції в Києві.

Слідом за Блоком Петра Порошенка йде Радикальна партія Олега Ляшка, яку готові підтримати 14% респондентів, що значно менше тих показників, які фіксували соціологічні опитування раніше.

В трійку лідерів входить також партія "Батьківщина" - за неї зараз готові віддати голоси 13% виборців.

На межі проходження в парламент знаходяться партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка та "Удар" Віталія Кличка, які мають по 6%.

Якщо у виборах братиме участь Фронт змін (А.Яценюк), то цю політичну силу мають намір підтримати 3% опитаних, чого недостатньо для подолання виборчого бар'єру (5%). На даний момент до парламенту також не проходять партія "Свобода" - 4%, КПУ - 3%, партія "Правий сектор" - 3%, Партія регіонів - 2%. Решта політичних сил, згідно опитування, набирають менше 2% голосів.

Опитування проводилося з 14 по 25 серпня 2014 року. Опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України без врахування Криму. Максимальний розмір статистичної похибки становить 2,2%.