ua en ru

В Партії регіонів засудили затримання в.о. мера Слов'янська Самсонова

В. о. мера Слов'янська Олександр Самсонов повинен бути негайно випущений на волю, а його діяльність на посаді виконуючого обов'язки мера Слов'янська повинна отримати високу оцінку. Про це йдеться в заяві прес-служби Партії регіонів.

"Вся провина цього чоловіка, якого зараз звинувачують у пособництві сепаратистам, в тому, що він не залишив свій пост і намагався забезпечити жителів Слов'янська всім необхідним в умовах, коли і його життя - як і життя десятків тисяч інших громадян - перебувало під загрозою", - йдеться в повідомленні.

У Партії регіонів вважають, що ситуація з Самсоновым може стати найбільшою помилкою української влади на Донбасі. "Люди, які щиро віддані ідеї єдності країни і готові виконувати свою місію в найскладніших ситуаціях, піддаються репресіям тільки тому, що вони залишилися на території, зайнятій сепаратистами, і намагалися організувати роботу міста. Це вже схоже на політику, що проводилася Сталіним. Подібні дії можуть відштовхнути від української влади ще більшу кількість людей, яким просто не залишають вибору", - відзначили в прес-службі Партії регіонів.

У заяві підкреслюється, що арешт Самсонова може стати додатковим чинником дестабілізації ситуації на Донбасі.

"Партія регіонів має намір захищати однопартійця, в тому числі звертаючись до Президента і до авторитетних міжнародних організацій. Ми впевнені, що репресії проти людей, це аж ніяк не ознака демократії та європейських стандартів, про які так любить розмірковувати нинішня влада", - підкреслили в Партії регіонів.

Нагадаємо, сьогодні, згідно з повідомленням прес-служби МВС України, проти в.о. мера Слов'янська Олександра Самсонова було порушено справу за фактом створення незаконних збройних формувань.