ua en ru

В парламенті достатньо голосів для прийняття 27 березня закона про люстрацію суддів, - ВО "Свобода"

В парламенті є достатньо голосів, щоб прийняти на своєму завтрашньому засіданні закон про люстрацію суддів.

В парламенті є достатньо голосів, щоб прийняти на своєму завтрашньому засіданні, 27 березня 2014 р., закон про люстрацію суддів. Про це сьогодні журналістам повідомив один із авторів відповідного законопроекту № 4378-1 "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" народний депутат від ВО "Свобода" Леонід Ємець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було шість різних законопроектів, в тому числі й урядовий. Цей законопроект, щодо якого сьогодні комітет вирішив, що його треба прийняти за основу і в цілому, він консолідує в собі напрацювання всіх шести законопроектів, в тому числі від різних політичних сил. Там серед авторів є представники "Батьківщини", "Удару", ВО "Свобода", позафракційних, що є гарантією того, що завтра буде достатня кількість голосів для прийняття позитивного рішення", - сказав Ємець.

Раніше сьогодні комітет Верховної Ради з питань верховенства права й правосуддя прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроект № 4378-1 "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".