ua en ru

У парламенті перебувають представники п'ятої колони Кремля, - "Свобода"

Український парламент повинен негайно розглянути і прийняти закон про люстрацію, а також антикорупційне законодавство. Про це в четвер, 24 квітня, заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

За словами депутата, ці закони допоможуть стабілізувати ситуацію в країні.

"На цьому тижні ми в черговий раз побачили, що Росія не збирається виконувати ніякі міжнародні домовленості і зобов'язання. Москва продовжує агресію проти України, гинуть люди. Тому зараз ми в першу чергу повинні розглянути ті законодавчі ініціативи, які наведуть лад у державі", - зазначив "свободівець".

При цьому він підкреслив, що не можна виправдовувати відсутність люстрації і неприйняття антикорупційних ініціатив фактичними військовими діями на сході країни.

"В парламенті, в силових структурах сьогодні знаходяться представники п'ятої колони Кремля, агентура іноземної держави. Саме тому у нас сьогодні проблеми з сепаратистами і диверсантами-терористами. Навіть тут, у Верховній Раді, є люди, які відкрито захищають агресора і злочинців. Тому потрібно негайно розглянути законопроект про люстрацію і заборону КПУ і негайно втілити ці рішення в життя", - заявив Іллєнко.

Як повідомлялося, раніше про те, що депутати від Партії регіонів і КПУ сприяють російським агресорам у східних регіонах країни і несуть повну відповідальність за розпалювання сепаратизму заявляв і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Окупантам з автоматами - підіграють зрадники з мандатами. Від держави ж вимагають прийняти вимоги терористів і проявити слабкість під виглядом толерантності. Свої цілі Путін чітко окреслив - це неосовок, це Україна без українців", - підкреслив кандидат в Президенти.