ua en ru

У Пакистані в результаті вибуху під час похорону поліцейського загинули 38 осіб і більш як 50 постраждали

На південному сході Пакистану, в місті Кветта, в результаті вибуху 38 людей загинули, більше 50 були поранені.

На південному сході Пакистану, в місті Кветта, в результаті вибуху 38 людей загинули, більше 50 були поранені, передає радіо "Свобода".

Смертник привів у дію вибуховий пристрій під час похорону співробітника міської поліції, вбитого вранці в четвер, 8 серпня. Як повідомив представник місцевої поліції, більшість жертв і постраждалих - поліцейські. Серед загиблих був один з високопоставлених поліцейських Фаяз Сумбаль. У поліції ВВС повідомили, що він помітив підозрілу людину і попросив колег обшукати його. Коли ті почали допит, смертник привів у дію вибуховий пристрій. Кадри вибуху потрапили в прямий ефір одного з місцевих телеканалів, який вів трансляцію похорону.

Ніхто не взяв на себе відповідальності за напад. Однак підозра, швидше за все, впаде на талібів, які вже не раз здійснювали подібні вибухи в цьому районі.

Кветта - столиця Белуджістана, провінції, яка страждає від нападів талібів, конфлікту між мусульманами-шиїтами і сунітами та дій місцевих сепаратистів.

Оглядачі відзначають, що цей вибух став кульмінацією у серії кривавих подій у Пакистані в цей Рамадан. За час священного для мусульман місяця тут відбулося 11 нападів, жертвами яких стали понад 90 осіб.