ua en ru

В Пакистані в результаті вибуху автоколони загинули 20 військових, більше 30 поранених

На північному заході Пакистану в результаті вибуху воєнізованої автоколони загинули щонайменше 20 військовослужбовців

На північному заході Пакистану в результаті вибуху воєнізованої автоколони загинули щонайменше 20 військовослужбовців, передає Reuters. Більше 30 людей отримали поранення.

Автомобіль, що перевозив співробітників безпеки, вибухнув на території армійського табору в Північному Вазірістані, в м. Банну. Як розповів представник поліції Иният Алі Хан, транспортний засіб було орендовано службовцями военнизированного прикордонного корпусу і повинно було використовуватися в якості машини супроводу для залишають провінцію військових.

Відповідальність за атаку вже взяли на себе пакистанські таліби. Представники руху раніше погрожували активізувати атаки на сили безпеки.

Північний Вазірістан вважається притулком бойовиків, пов'язаних з "Аль-Каїдою". Теракти проти сил безпеки тут нерідкі, але зазвичай для них використовують придорожні бомби. Вибухи всередині території військових баз є рідкістю.

17 січня крупний теракт був здійснений в сусідньому з Пакистаном Афганістані. У дипломатичному районі Кабула терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій біля входу в ресторан, який зазвичай відвідують іноземці та урядовці. Відразу після вибуху два бойовики обстріляли відвідувачів закладу. За останніми даними, загинула 21 людина. Більшість загиблих - іноземці. Про загиблих в своїх рядах повідомили МЗС РФ, Міжнародний валютний фонд і ООН. Відповідальність за теракт взяв на себе рух "Талібан".