ua en ru

У Пакистані суд заборонив Мушаррафу займати будь-яку виборну посаду та залишив під вартою до 14 травня

У Пакистані суд заборонив екс-президента Первеза Мушаррафа небудь балотуватися на будь-яку виборну посаду та продовжив термін його утримання під вартою до 14 травня. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Таке рішення Вищого суду в місті Пешаварі виніс у відповідь на скаргу Мушаррафа оскаржити зняття його кандидатури з майбутніх парламентських виборів.

Сьогодні ж вранці іншого суду, антитерористичний суд у місті Равалпінді, постановив, що Мушарраф повинен залишатися під домашнім арештом ще два тижні, тепер до 14 травня. Це рішення винесено у справі, за яким колишнього президента звинувачують у причетності до вбивства у грудні 2007 р. колишнього прем'єр-міністра Беназір Бхутто, в той час ведучого політичного суперника Мушаррафа. Звинувачення вважає, що Мушарраф як тодішній голова держави не прийняв достатніх заходів для захисту Бхутто.

Раніше його вже взяли під домашній арешт до 4 травня, в той раз по іншій справі проти нього: у ній його звинувачують в антидержавній діяльності, він, на думку звинувачення, скоїв як президент, коли у 2007 р. ввів надзвичайний стан в Пакистані, зупинив дію конституції і усунув від посад кількох головних суддів, серед них голова Верховного суду.

Мушарраф називає висунуті проти нього звинувачення політично мотивованими.

У 1999 р. генерал Мушарраф захопив владу в Пакистані військовим переворотом, потім керував країною як президент, займаючи одночасно ще ряд державних і військових посад, до 2008 р., коли був змушений піти у відставку під тиском все більш сильної опозиції.

Читайте також: У Пакистані суд залишив під вартою Мушаррафа на два тижні