ua en ru

У Пакистані пропала ще одна група іноземних туристів

Група російських туристів, що знаходилася в горах Пакистану, вже другу добу не виходить на зв'язок. Про це РБК розповів виконавчий директор Федерації альпінізму Росії (ФАР) Олексій Овчинніков.

Група російських туристів, що знаходилася в горах Пакистану, вже другу добу не виходить на зв'язок. Про це РБК розповів виконавчий директор Федерації альпінізму Росії (ФАР) Олексій Овчинніков.

За його словами, останній раз з групою, у складі якої шестеро росіян і кілька громадян Латвії, був зв'язок в неділю вранці. Тоді російську групу туристів попередили про небезпеку перебування в цьому районі після нападу терористів на наметовий табір біля гори Нанга-Парбат. Туристи пообіцяли повернутися в табір.

За прогнозами, група повинна була вийти на зв'язок ввечері у понеділок, 24 червня. "Проте досі зв'язатися з ними не вдається", - пояснив Овчинніков. Він зазначив, що проблеми зі зв'язком для гірської місцевості Пакистану не рідкість, проте в світлі останніх подій у представників федерації виникають деякі побоювання.

Овчинніков зазначив, що інша група туристів з 9 росіян, що знаходилася неподалік від місця нападу бойовиків, напередодні була благополучно евакуйована в Ісламабад.

Нагадаємо, в минулі вихідні в гірському районі на півночі Пакистану було вбито десять іноземних туристів. Терористи увірвалися в наметовий табір, вивели туристів на вулицю і розстріляли. Відповідальність за напад взяло на себе ісламістське угрупування "Джундуллах" і пакистанські таліби.

Серед убитих - троє українців і двоє словаків, які перебували разом з ними в одній групі. Також в результаті нападу загинули двоє китайців, один непалець, громадянин Литви і американець. Крім того, убитий був і пакистанський гід.

Додамо, що сьогодні пакистанські таліби оголосили про створення спеціального підрозділу, який буде здійснювати атаки на іноземних громадян на території країни.

Провінція Гілгіт-Балтістан, розташована на кордоні КНР і Кашміру, вважається одним з найбільш безпечних регіонів Пакистану, який користується популярністю серед туристів. Однак в останні роки там різко збільшилася кількість нападів бойовиків на шиїтів, які становлять у Пакистані меншість. Втім, це перший випадок нападу на іноземних туристів в Гілгіт-Балтістані.