ua en ru

У Пакистані лідер партії "Пакистанська мусульманська ліга" Наваз Шаріф оголосив про перемогу на парламентських виборах

У Пакистані лідер партії "Пакистанська мусульманська ліга" Наваз Шаріф оголосив про перемогу на парламентських виборах. За його словами, хоча підрахунок голосів ще не завершений, його партія "явно виграла" вибори. Він висловив надію, що зуміє отримати більшість місць у Національній асамблеї, що дозволить уникнути необхідності вступати в коаліції, передає Reuters.

Нагадаємо, вибори 11 травня 2013 р. можуть ознаменувати першу в історію країни мирну передачу влади від одного цивільного уряду до іншого. Фаворитом на них була партія Шаріфа. Його головним опонентом був Президент країни Асіф Алі Зардарі, фактичний лідер Народної партії Пакистану. Крім того, перед виборами значну популярність набув колишній гравець в крикет Імран Хан, який очолює партію "Техрік-і-Інсаф".

За підсумками виборів будуть розподілені 272 місця в парламенті. Для отримання простої більшості переможцю достатньо контролювати 137 місць. При цьому 70 місць у парламенті Пакистану належить жінкам і представникам неісламських релігійних меншин. Ці місця будуть розподілені між партіями на основі їх результатів у виборчих округах. Якщо враховувати 70 місць, зарезервованих для жінок і меншин, то партії-переможцю потрібно контролювати 172 голоси для створення уряду.

Читайте також: ЦВК Пакистану через великий наплив виборців продовжила на одну годину голосування на парламентських виборах