ua en ru

Щодо В.Супруненко відкрито справу за статтею "розбій", він оголошений в розшук, - Р.Кузьмін

У відношенні депутата Київради, зятя мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслава Супруненка відкрито справу за статтею "розбій", сам він оголошений в розшук. Про це під час прес-конференції заявив заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Комарницький (голова фракції Блоку Л.Черновецького в Київраді Денис Комарницький) слідчим Генеральної прокуратури затриманий за підозрою в скоєнні розбою, в даний час знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Сьогодні судом Києва вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчим до суду внесено подання про обрання Комарницькому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Щодо Супруненко, він також підозрюється у скоєнні розбійного нападу. Враховуючи відсутність за місцем проживання, і швидше за все в Україні, слідчий звернувся до суду за обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і Супруненко теж. Судом дано дозвіл на затримання Супруненко. У зв'язку з цим, документи про його розшук будуть направлені у всі інстанції, що займаються розшуком і видачею злочинців", - заявив Р.Кузьмін, зазначивши, що серед інших інстанцій, документи будуть передані в Інтерпол, і в ту європейську країну, в якій, за попередньою інформацією, може перебувати В.Супруненко.
Він уточнив, що у випадку з кримінальним злочином, який інкримінується обом звинуваченим, ними було скоєно злочин з нанесенням небезпечних для здоров'я тілесних ушкоджень, і "ця справа протягом декількох років розслідувалася різними слідчими органами, а сьогодні це справа прийнята до виробництва управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури".
За словами Р.Кузьміна, на сьогоднішній день ГПУ не займається перевіркою фактів, викладених у звіті голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова.
Нагадаємо, 8 квітня ГПУ підтвердила затримання Д.Комарницького.