ua en ru

В "Опозиційному блоці" заявили про утиски прав опозиції у виборчих комісіях

Представники трьох провладних політичних сил ("Блок Петра Порошенко", "Удар", "Народний фронт") планують усунути представників "Опозиційного блоку" з окружних та дільничних виборчих комісій м. Обухова (Київська обл.) Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою "Опозиційного блоку".

У партії наголосили, що відсутність представників опозиції у виборчих комісіях дозволить провладним партіям, сфальсифікувати результати волевиявлення громадян.

"Фальсифікуючи вибори, зачищаючи під себе складу виборчих комісій, влада намагається залякати наших виборців. В очах мільйонів громадян нашої країни і всього світу влада кожен день дискредитує і себе, і виборчий процес", - заявили в "Опозиційному блоці".

У партії нагадали, що обмеження прав опозиції у виборчих комісіях є прямим порушенням виборчого закону та Кримінального кодексу, яке повинно спричинити за собою кримінальне покарання.

"Ми вимагаємо від влади негайно створити умови для чесних і вільних виборів та жорстко карати тих місцевих керівників, для яких закони України - не більше, ніж порожні слова", - заявили в партії.