ua en ru

В операційній системі пристроїв Apple виявлена уразливість

Помилка в операційній системі IOS Apple Inc. робить більшість гаджетів типу iPhone і iPad уразливими для кібератак хакерів, які прагнуть отримати доступ до конфіденційних даних і перехопити управління пристроями. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому компанією FireEye, що працює у сфері кібербезпеки.

Фахівці перевірили уразливість на прошивках 7.1.1, 7.1.2, 8.0, 8.1 та 8.1.1 бета.

Відповідно до їхніх висновків, помилка дозволяє хакерам отримати доступ до пристроїв, якщо користувач активує шкідливі додатки, отримані через сумнівні текстові повідомлення, e-mail і веб-посилання. Такі програми можуть бути використані для заміни оригінальних надійних додатків, які були встановлені через App Store.

Хакерську тактику такого роду фахівці FireEye назвали Masque Attack ("Атака маски"). Подібні атаки можуть бути використані для крадіжки банківських даних і облікових записів електронної пошти, а також інших конфіденційних даних.

Як зазначає Reuters, до нинішнього моменту не вдалося отримати коментар представників Apple. Разом з тим науковий співробітник Тао Вей розповів, що дана інформація була передана до корпорації ще в липні, і фахівці приступили до виправлення помилки.

Новини про уразливість стали просочуватися в жовтні на спеціалізованих веб-форумах, де експерти з кібербезпеки і хакери обговорювали інформацію про "баги" у продукції Apple, уточнив Вей.

FireEye радить користувачам пристроїв утриматися від установки додатків від сумнівних джерел і користуватися для цього офіційним ресурсом App Store, а також не реагувати на пропозиції встановити яке-небудь додаток на спливаючих закладках сторонніх ресурсів.

Нагадаємо, власникам пристроїв Apple загрожує новий вірус WireLurker.