ua en ru

В ООН відзначили зниження цін на зернові завдяки безперебійному постачанню пшениці з України

Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) в другій половині травня 2014 р. зафіксувала зниження цін на пшеницю завдяки поліпшенню погодних умов і безперебійним поставкам з України.

Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) в другій половині травня 2014 р. зафіксувала зниження цін на пшеницю завдяки поліпшенню погодних умов і безперебійним поставкам з України. Про це йдеться в повідомленні центру новин ООН.

У ФАО повідомляють, що в травні 2014 р. знизилася ціна на пшеницю, яка в попередні місяці зростала - частково внаслідок напруженості в Україні.

"У травні у нас були побоювання з приводу несприятливих погодних умов, особливо в США, і геополітичної напруженості в Чорноморському регіоні, але у другій половині травня ми спостерігали зниження цін на пшеницю завдяки поліпшенню погодних умов і безперебійним поставкам з України", - заявив старший економіст ФАО Абдолреза Аббасіан.

Як повідомляється, загальну тенденцію до зниження цін експерти пов'язують з прогнозованим зростанням сільськогосподарського виробництва в різних країнах світу.