ua en ru

В ООН відзначають погіршення ситуації на Донбасі після зустрічі Порошенка та Путіна

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв відзначив погіршення ситуації на Донбасі після зустрічі в Мінську Президента України Петра Порошенка та Президента Росії Володимира Путіна.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв відзначив погіршення ситуації на Донбасі після зустрічі в Мінську Президента України Петра Порошенка та Президента Росії Володимира Путіна. Про це він заявив на прес-конференції в Нью-Йорку в четвер, передає Центр новин ООН.

У зв'язку з цим Сергєєв звернувся за допомогою до міжнародного співтовариства.

"Враховуючи ці складні обставини, ми змушені звернутися за міжнародною економічною і фінансовою підтримкою з тим, щоб допомогти Україні протистояти іноземній агресії. Ми закликаємо міжнародне співтовариство продовжувати тиснути на Російську Федерацію і змусити її припинити агресію і відмовитися від політики, абсолютно неприйнятною в XXI столітті", - заявив він.

Представник України зазначив "продовжуються обстріли з російської території" з використанням пускових ракетних установок "Смерч" і "Ураган", які підтвердили спостерігачі ОБСЄ минулого тижня.

"Останні дії Росії свідчать про підготовку широкомасштабної окупації під російським контролем - як це було в Осетії. Представники Росії почали масовий процес видачі російських паспортів у Донецьку та Луганську. Це робиться для того, щоб дати привід російській владі ввести в Україну війська під приводом захисту своїх громадян", - додав Сергєєв.