ua en ru

В Окружному адмінсуді Києва вже три позови на заборону КПУ

В Окружному адміністративному суді Києва станом на 9 липня знаходиться вже три позови з вимогою заборони діяльності Комуністичної партії України.

В Окружному адміністративному суді Києва станом на 9 липня знаходиться вже три позови з вимогою заборони діяльності Комуністичної партії України.

Так, згідно з повідомленням групи громадського спостереження "Озон", сьогодні, 9 липня, суд розглянув позов на заборону КПУ, поданий громадською організацією "Воля-Громада-Козацтво". Раніше цей же суд розглядав аналогічний позов від Української республіканської партії.

Сьогодні суд прийняв рішення об'єднати дві зазначених справи. Тепер на наступному засіданні фактично розпочнеться розгляд справи спочатку. Наступне засідання відбудеться 6 серпня об 11:00.

В обох позовах відповідачем виступає Міністерство юстиції України, до якого висунуто вимогу заборонити КПУ. Сам же Мін'юст України подав до Окружного адмінсуду Києва позов про заборону на території України КПУ 8 липня.

"За результатами аналізу величезної кількості доказової бази, наданої правоохоронними органами, СБУ та Генпрокуратурою Міністерству юстиції щодо незаконних дій Комуністичної партії України, мною сьогодні був підписаний і поданий позов про заборону діяльності КПУ", - повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Глава Мін'юсту зазначив, що доказова база складає 129 аркушів і ряд відеоматеріалів.

"Мова йде про підтримку сепаратистів на сході України, підтримку військової агресії і захоплення Криму Російською Федерацією, заклики до зміни територіальної цілісності та конституційного ладу, організацію та проведення сепаратистських мітингів, фінансування та забезпечення матеріально-технічною базою, зокрема зброєю, терористичних організацій, підтримку псевдореферендумів і фейкових республік на сході України", - зазначив Петренко.