ua en ru

В околицях лівійського м. Місурата йдуть бої між урядовими військами і бунтівниками

Запеклі бої йдуть в околицях лівійського м. Місурата - останнього великого населеного пункту на заході країни, який залишається під контролем бунтівників, що повстали проти режиму глави країни Муаммара Каддафі, передає РБК з посиланням на телеканал TF1.
Відомо, що зараз йде бій в районі міського аеропорту, сторони застосовують артилерію і гранатомети. Представники заколотників також повідомили, що сили НАТО завдали удару по східній частині міста.
У ніч з 7 на 8 травня армія М.Каддафі використовувала вертольоти для нанесення ударів по позиціях повстанців. За відомостями повсталих, на вертольоти були нанесені емблеми Червоного Хреста. Представники НАТО це не підтверджують, але відзначають, що армія М.Каддафі застосувала гелікоптери в порушення резолюції Ради безпеки ООН. Вона, нагадаємо, забороняє польоти лівійської військової авіації над територією цієї країни.
Як повідомлялося, напередодні урядові війська Лівії завдали авіаудар по нафтосховищу в Місураті, застосувавши легкі літаки, які в мирний час використовувалися для розпилення добрив при веденні сільськогосподарських робіт.
Сили М.Каддафі осаджують Місурату вже протягом двох місяців.