ua en ru

В остаточний склад місії від СНД на виборах в Україні увійшов 271 спостерігач

Завершилося формування Місії спостерігачів від СНД на виборах народних депутатів України, які відбудуться 28 жовтня 2012 року. У складі Місії представники Азербайджанської Республіки, Республіки Вірменія, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Молдова, Російської Федерації, Республіки Таджикистан, Республіки Узбекистан, Міжпарламентської Асамблеї держав - учасників СНД, Парламентських Зборів Союзу Білорусі та Росії, а також Виконавчого комітету СНД. Всього - 271 спостерігач, повідомляє штаб Місії спостерігачів від СНД

Довгострокові спостерігачі відзначають, що виборчі комісії вжили необхідних заходів для підготовки і проведення виборів відповідно до законодавства. Всі комісії, які відвідали члени Місії, повністю укомплектовані, мають необхідне обладнання, забезпечені методичними посібниками та законодавчими актами про вибори народних депутатів України.

"У строки, встановлені законодавством, ЦВК були утворені одномандатные виборчі округи і виборчі дільниці. Інформація про це із зазначенням їх номерів, меж, а також місць знаходження окружних і дільничних виборчих комісій, приміщень для голосування була опублікована в загальнодержавних і регіональних засобах масової інформації. Згідно з Законом, партія, кандидати в депутати від якої зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, мала право делегувати одного представника в Центральну виборчу комісію з правом дорадчого голосу, уповноваженого представляти інтереси партії в ЦВК під час виборчого процесу. Всі 22 політичні партії, що висунули списки кандидатів, таким правом скористалися", - говориться в повідомленні.

Спостерігачі відзначають, що агітаційна кампанія в Україні проходить активно, безкомпромісно і здійснюється в різноманітних формах". На думку спостерігачів від СНД, в країні вжиті необхідні заходи, спрямовані на "проведення агітації у вільній атмосфері, що дозволяє учасникам виборчих перегонів відкрито висловлювати свої політичні погляди і оцінки, знайомити виборців з положеннями своїх передвиборних програм".

Остаточні висновки та оцінки результатів моніторингу виборчої кампанії в Україні Місія спостерігачів від СНД викладе після проведення виборів.

Читайте також: Порушення на парламентських виборах в Україні не вплинуть на їх легітимність, - CIS-EMO

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.