ua en ru

В ОВК №216 намагаються вкрасти голоси у Олександра Супруненка, - штаб

В одномандатному виборчому окрузі №216 (Дарницький та Дніпровський райони Києва) перемогу здобуває Олександр Супруненко з перевагою в майже тисячу голосів, повідомляє штаб кандидата.

В одномандатному виборчому окрузі №216 (Дарницький та Дніпровський райони Києва) перемогу здобуває Олександр Супруненко з перевагою в майже тисячу голосів, повідомляє штаб кандидата.

При цьому, представники кандидата звертають увагу на те, що ОВК намагається безпідставно повернути бюлетені на перерахунок, чим порушує вимоги виборчого законодавства. Таку позицію займає як голова комісії від Радикальної партії Олега Ляшка, так і члени ОВК, які були замінені напередодні голосування, підкреслили в штабі кандидата.

«Вибори мають відбутися чесно у всіх аспектах! Якщо вдалося уникнути масових порушень під час безпосереднього волевиявлення киян і при підрахунку голосів на дільницях - це велике досягнення оновленого українського суспільства. Однак, «стара система» допускає й інші механізми порушення закону, які в окрузі №216 намагаються застосувати в окружній виборчій комісії. Олександр Супруненко є безпартійним кандидатом, тому не має жодного представника в окружній комісії, і цим хочуть скористатися в штабі кандидата Ксенії Ляпіної, яка через афілійовані політичні партії та фракції має більшість в ОВК», - підкреслили в штабі кандидата Супруненка.

Тут також вважають, що глава і члени ОВК №216 повинні усвідомлювати, що своїми протиправними діями ганьблять не тільки себе, але і всю Україну.

«Адже, нинішні вибори - це ще й своєрідний іспит на справжню демократію. Проєвропейські цінності, прихильником яких є наш кандидат, після підписання доленосних для нашої країни міжнародних документів повинні виконуватися всіма суб'єктами, особливо тими, які називають себе «демократами»», - заявили в штабі Олександра Супруненка.

Для підтвердження своїх слів представники Олександра Супруненка пообіцяли розмістити в Інтернеті протоколи з «мокрими» печатками з дільничних комісій округу.