ua en ru

В офісі соціальної мережі "Вконтакте" проходить обшук (доповнення)

В офісі найбільшої в Росії соціальної мережі "Вконтакте" в м. Санкт-Петербург проходить обшук. Про це повідомили представники компанії, передає ВВС.

"Працюємо в будинку Зінгера, тут з'являється двадцять мовчазних людей у ​​шкірянках, схожих на червоних комісарів, ходять, заглядають в різні кабінети і щось дивляться. Приблизно як на екскурсії. Виявляється, обшук, - написав на своїй сторінці співзасновник "Вконтакте" Микола Дуров, - Цікаво, що вони шукають таким чином? Або просто збирають інформацію і підсовують жучки?"

Прес-секретар соцмережі Георгій Лобушкін поки не дає коментарів. "Я не можу ні підтвердити, ні спростувати інформацію про обшуки в офісі "Вконтакте". Ймовірно, пізніше ми вийдемо з офіційною заявою", - сказав він.

Разом з тим, в Слідчому комітеті м. Санкт-Петербурга сказали, що в офісі "Вконтакте" дійсно були обшуки. Офіційний представник СУ СК по регіону Сергій Капітонов повідомив, що вони проходять у рамках кримінальної справи про наїзд на співробітника ДПС.

В офісі "ВКонтакте" поліція шукає водія, який 5 квітня на Mercedes збив в центрі міста співробітника ДПС. Поліцейський отримав удари і садини, а водій Mercedes в цей час сховався.

Деякі ЗМІ повідомили, що на такій машині нібито їздить засновник відомої соцмережі Павло Дуров.

Однак у прес-службі соцмережі тоді заявили, що Дуров не має автомобіля, пересувається на метро або пішки.

В ГУ МВС по Санкт-Петербургу також повідомили, що Mercedes був оформлений на 30-річного жителя Петербурга і працівника одного з ВАТ, тоді як Дурову зараз 28 років і мережа "ВКонтакте" є не ВАТ, а ТОВ.

Читайте також: Дуров знайшов винного в скандалі з дитячим порно у "ВКонтакте"