ua en ru

В Одеській обл. за хабарництво засуджено на 5 років працівників Служби міжнародних автомобільних перевезень

В Одеській обл. засуджено на 5 років працівників Іллічівського відділу Служби міжнародних автомобільних перевезень (СМАП). В законну силу вступило судове рішення відносно п'яти посадовців, які, зловживаючи своїм службовим становищем, отримували хабарі. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Так, при перетині вантажівками державного кордону України хабарники створювали умови, за яких процедура оформлення перетину кордону ставала фактично неможливою, що примушувало водіїв платити незаконну "данину" за видачу дозволів Міністерства транспорту та зв'язку України на в'їзд (ввезення) та рух по території України вантажних транспортних засобів. Сума разового перетину кордону могла сягати 15 тис. грн.

Окрім цього для додаткового незаконного заробітку посадовці-хабарники закривали очі та не притягали до відповідальності несумлінних водіїв, котрі порушували встановлені вагові та габаритні норми при перевезенні вантажів. Так, наприклад, за кожну тонну вантажу, яка перевищувала дозволені норми, корупціонери встановили "таксу" в 50 дол. Як приклад, вантаж перевищував допустиму масу на 10 і більше тонн, тож не складно підрахувати заробітки хабарників.

Злочинців засуджено до 5 років позбавлення волі з відстрочкою від відбування покарання на 2 роки з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Прокуратура порушила справу проти техдиректора держпідприємства Міноборони за отримання хабара