ua en ru

В Одеській області СБУ затримала групу викрадачів людей

Служба безпеки України затримала організовану злочинну групу, яка викрадала людей і вимагала за їх звільнення викуп.

Служба безпеки України затримала організовану злочинну групу, яка викрадала людей і вимагала за їх звільнення викуп. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема встановлено, що до складу групи входили громадянка України, двоє пакистанців і виходець з Північного Кавказу.

Як повідомляється, затримані через сайт знайомств і соціальні мережі виманювали іноземців на зустріч. При цьому група викрадачів постійно змінювала місця утримання заручників та номери телефонів, за якими пов'язувалися з їх рідними.

Крім цього, повідомляється, що 19 вересня в пастку затриманих потрапив громадянин Великобританії. Відгукнувшись на запрошення "української нареченої", англієць опинився в заручниках. Протягом кількох діб його мучили, тримали в темному підвалі, а також змусили зателефонувати своїм рідним і повідомити про вимагання за його звільнення 6 тисяч дол.

Після звернення родичів викраденого в СБУ, групу викрадачів затримали, а іноземного громадянина звільнили.

Зараз затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в місті Мелітополь Запорізької області співробітники СБУ затримали групу торговців зброєю та боєприпасами.