ua en ru

В обговоренні конституційної реформи України братимуть участь жителі Криму, - Дещиця

"Потрібно, щоб цю реформу змогли обговорити, внести пропозиції наші громадяни, які проживають і на сході, і на півдні, і навіть у Криму, якщо вони зуміють внести свої пропозиції", - заявив Дещиця.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляє, що в обговоренні конституційної реформи України братимуть участь жителі всіх регіонів України, в тому числі й Криму. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми домовилися про те, що ми розпочинаємо обговорення конституційної реформи із залученням великої кількості бажаючих, у тому числі й представників регіонів, на чому наполягали російські партнери. Ми вважаємо, що так або інакше це нам потрібно самим. Нам потрібно, щоб цю реформу змогли обговорити, внести пропозиції наші громадяни, які проживають і на сході, і на півдні, і навіть у Криму, якщо вони зуміють внести свої пропозиції", - заявив Дещиця.

За його словами, це свого роду компроміс, на який пішла Україна в чотиристоронніх переговорах.

Дещиця зазначив, що другим компромісом стала амністія активістів, які складуть зброю і звільнять адміністративні будівлі.

Нагадаємо, 17 квітня в Женеві відбулися переговори у форматі "Україна-РФ-ЄС-США", за результатами якої сторони рекомендували Україні провести обговорення конституційної реформи за участю всіх регіонів.