ua en ru

В ОБСЄ заявляють про ознаки того, що літак збили бойовики

Вже є переконливі ознаки того, що катастрофу малазійського лайнера в Донецькій області могла викликати запущена з контрольованих повстанцями районів ракета.

Вже є переконливі ознаки того, що катастрофу малазійського лайнера в Донецькій області могла викликати запущена з контрольованих повстанцями районів ракета. Про це сьогодні заявив Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва, повідомляє прес-служба асамблеї.

"Швидке, ретельне міжнародне розслідування необхідне, щоб визначити точні обставини аварії і притягнути винних до відповідальності. Разом з тим вже є явні ознаки того, що ракета, запущена з контрольованих повстанцями районів, могла викликати цю катастрофу. У цьому разі не викликатиме сумнівів, що сторони, відповідальні за незаконні поставки військової техніки і зброї в Східну Україну, ті, хто прямо або побічно ставлять під сумнів владу українського уряду на власній території, несуть кінцеву відповідальність", - заявив Канерва.

При цьому він повторив свій заклик до беззастережного припинення вогню, а також закликав уряди Росії та України зробити все, що в їх силах, для деескалації ситуації.

Також Канерва закликав український і російський уряди заручитися повною підтримкою ОБСЄ в цей критичний момент.

Крім того, він висловив від імені ОБСЄ співчуття сім'ям і близьким загиблих, а також урядам країн, чиї громадяни загинули.

Зазначимо, американська медіа-компанія CNN з посиланням на своє джерело в Пентагоні також заявила, що ракета, яка потрапила в Boeing-777 "Малазійських авіаліній", швидше за все, була випущена бойовиками з території східної України.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.