ua en ru

В об'єднаній опозиції у всіх великі амбіції і взаємна недовіра, - Жебрівський

В об'єднаній опозиції у всіх дуже великі амбіції і взаємна недовіра. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив народний депутат і лідер партії "Українська платформа" Собор "Павло Жебрівський.

"Коли починався переговорний процес про об'єднання опозиції, я запропонував її будівництво на наступних принципах: це повинна бути єдина національно-демократична правоцентристська партія, її лідер обирається шляхом праймеріз, кандидати в депутати - за результатами рейтингового голосування. При цьому, список партії повинен складатися з авторитетних фахівців, громадських діячів і лідерів. А всі, хто в 2005-2010 рр.. були в парламенті або працювали чиновниками йдуть тільки по мажоритарних округах ", - сказав Жебрівський.

На уточнююче питання, чому ж все таки опозиціонери відмовилися від такої схеми об'єднання, Жебрівський заявив, що занадто великі амбіції українських опозиціонерів: "Надто у всіх великі амбіції і взаємна недовіра. Але саме тому, що не погодилися, наша партія вийшла з переговорного процесу. Амбіції - це велика перешкода. Тому відмова від них, постійна робота з народом - тільки це може дати нам шанс повернути довіру людей ", - сказав він.