ua en ru

У Нью-Джерсі дозволили призначати дітям ліки з марихуаною

Губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті підписав закон, згідно з яким тепер буде дозволено призначати дітям ліки з марихуаною.

Губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті підписав закон, згідно з яким тепер буде дозволено призначати дітям ліки з марихуаною. Про це повідомляє CNN.

Тепер лікарі зможуть призначати дітям пігулки, капсули, краплі і сиропи з марихуаною. Прихильники закону сподіваються на те, що це розширить можливості медиків. Проте, призначення препаратів з марихуаною має бути схвалене як лікарем, що лікує, так і психіатром. Крім того, на вживання цих ліків повинні будуть дати згоду батьки дитини.

Новий закон також скасовує обмеження на кількість видів марихуани, яку можна легально вирощувати в штаті, відзначає Associated Press. Раніше існував дозвіл на культивування тільки трьох сортів.

У багатьох американських штатах дозволено вживання марихуани у складі різних медичних препаратів. Як правило, вона використовується як знеболюючий засіб. Зокрема, ліки на марихуану вважають корисними при ракових захворюваннях і при розсіяному склерозі.