ua en ru

У новому Кабміні посилено статус енергетичного блоку, - експерт

У новому Кабміні посилено статус енергетичного блоку. Переговори з РФ будуть вестися на більш високому рівні. Про це РБК-Україна заявив енергетичний експерт Валентин Землянський.

"Я не очікую найближчим часом змін у внутрішній енергетичній політиці з призначенням віце-прем'єром (Юрія) Бойко і профільним міністром (Едуарда) Ставицького. Політика, взята на збільшення і розвиток внутрішнього видобутку енергоресурсів, а також на реалізацію вже початих проектів, буде продовжена", - заявив Землянський.

При цьому експерт не виключає змін у зовнішньому енергетичній політиці України, зокрема, у переговорах з РФ щодо газу: "Поділ функцій між віце-прем'єром і міністром показує, що статуси цих постів підняті, як і в цілому енергетичного блоку. Не виключено, що в підсумку буде посилений блок переговірників з РФ щодо газу, і ці переговори тепер будуть вестися на рівні самих прем'єрів чи Президентів. А Бойко буде швидше консультантом в цих переговорах з "Газпромом". Що стосується фігури нового міністра палива та енергетики, то Ставицький не працював безпосередньо в сфері енергетики. Тож, найімовірніше, він буде утримувати всі розпочаті проекти у вугільній промисловості, електроенергетиці, залученні китайських інвестицій".

Читайте також: Нові обличчя в уряді (фото)