ua en ru

У Новгородській обл. РФ згорів психоневрологічний інтернат: загинули десятки людей

Мінімум 14 людей загинули в результаті пожежі в одноповерховому будинку психоневрологічного інтернату "Оксочі" в селі Лука Маловішерського району Новгородської області. Про долю 35 людей поки нічого не відомо.

Мінімум 14 людей загинули в результаті пожежі в одноповерховому будинку психоневрологічного інтернату "Оксочі" в селі Лука Маловішерського району Новгородської області.За деякими данними загинули тільки двоє осіб.

Площа спалаху склала 670 кв. м., повідомили РБК в прес - центрі МНС. Повідомлення про загорання надійшло близько 02:52 мск. (01:52 за київським часом), спрацювала пожежна сигналізація. У 4:25 (03:25 за Києвом) пожежа була локалізована. У 6:00 (05:00 за Києвом) ліквідовано відкрите горіння.

Рятувальники евакуювали 23 особи, про долю 37 пацієнтів поки нічого не відомо. Поліція розшукує пацієнтів у сусідньому лісі. Всього в інтернаті знаходилися близько 60 осіб. На даний момент підтверджена загибель 14 людей. Серед загиблих санітарка , яка намагалася допомогти пацієнтам вибратися з палаючого будинку.

Фото: Пожежа в психоневрологічному інтернаті в Новгородській області

Слідчі і криміналісти вже приступили до роботи. У СКР вважають, що пожежа почалася з вини одного з пацієнтів, який підпалив своє ліжко. Вирішується питання про порушення кримінальної справи. Однак, за деяким даними, згаданий пацієнт не курив у ліжку, а підпалив корпус.

За попередніми даними, пожежа сталася внаслідок підпалу одним з пацієнтів своєму ліжку і себе.

Зазначимо, що у протипожежної служби були претензії до стану корпусів лікарні ще в 2009 р. Кілька будинків лікарні відзначили 200 - річчя в 2010, вони перебували у ветхому стані.

Наприкінці квітня 2013 р. аналогічний інцидент стався в селищі Раменский Московської області. Згоріла психіатрична лікарня № 14 , загинули 38 людей.