ua en ru

У Миколаївській області порушили справи проти організаторів відправки "тітушек" до Києва

Прокуратура Миколаївської області відкрила кримінальні провадження проти організаторів провокацій на Євромайдані в 2013-2014 рр в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

"Прокуратурою Миколаївської області розпочато 5 кримінальних проваджень щодо керівників підприємств, автомобільних перевізників та навчального закладу, які протягом листопада 2013 - лютого 2014 організовували і відправляли студентів і жителів Миколаєва, в тому числі так званих "тітушек", для участі в провокаціях і перешкоджанню мирним акціям протесту громадян, які відбувалися в той час у Києві та Миколаєві ", - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначено, що попередньо їх дії кваліфіковані за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 293 КК України - організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку.

Досудове розслідування доручено здійснювати СУ УМВС України в Миколаївській області. Хід розслідування взято на особистий контроль прокурора області.

Нагадаємо, ГПУ об'єднала кримінальні провадження по постраждалим на Євромайдані в одну справу. Це, як зазначає ГПУ, зроблено для підвищення ефективності роботи слідства.