ua en ru

У Миколаєві запрацював навчальний центр ВМС України

У Миколаєві розпочав роботу навчальний центр Військово-морських сил Збройних сил України.

У Миколаєві розпочав роботу навчальний центр Військово-морських сил Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

На урочисте відкриття центру прибули виконуючий обов'язки начальника управління бойової підготовки командування ВМС ЗС України капітан першого рангу Олександр Коваль та начальник групи військово-навчальних закладів управління бойової підготовки штабу командування ВМС ЗСУ капітан другого рангу Олександр Конотопенко.

Як зазначається, у клубі військово-навчального закладу відбулася перша лекція. За словами начальника установи капітана першого рангу Шагена Шайволодяна, під час навчання військові моряки строкової служби та військової служби за контрактом будуть отримувати військово-морські спеціальності за 15 напрямками.

Крім цього він повідомив, що курсанти-моряки будуть вчитися місяць. За цей час військовослужбовці освоять програму загальновійськової підготовки.

За даними прес-служби, серед курсантів 29 жінок-військовослужбовців.

Завершиться навчання випускними заліками та приведенням курсантів до військової присяги.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України відібрали 58 офіцерів-учасників антитерористичної операції на Донбасі для призначення на посади в органи військового управління.