ua en ru

У Миколаєві суд засудив місцевого мешканця до 5 років позбавлення волі за сепаратизм

Центральний районний суд м. Миколаєва за матеріалами СБУ засудив до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки місцевого мешканця за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами й блокування транспортних комунікацій.

Центральний районний суд м. Миколаєва за матеріалами СБУ засудив до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки місцевого мешканця за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами й блокування транспортних комунікацій. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Таким чином, суд визнав його винним за ч.2 ст.110, ч.1 ст.263 та ч.2 ст28, ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України.

Як зазначають в СБУ, 36-річний ніде не працюючий житель Миколаєва, ватажок однієї з проросійських радикальних організацій, за завданням російських спецслужб пропагував і поширював сепаратистські ідеї серед населення. Зловмисник підбирав активістів із числа мешканців обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у Миколаївській області. За вказівкою своїх кураторів з АР Крим та Російської Федерації, у визначений ними час, члени цієї радикальної організації брали активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування.

На початку травня 2014 р. у Миколаєві співробітники СБУ затримали зловмисника у його власній квартирі, у нього було вилучено вогнепальну зброю.

Під час досудового слідства затриманий зізнався, що отримував вказівки щодо сепаратистської діяльності через громадянина України, який був завербований спецслужбами РФ, та брав участь у підривній діяльності проти України.