ua en ru

У Миколаєві підписали меморандум про будівництво нафтопереробного комплексу біля порту "Октябрьск" вартістю в 50 млн дол

У Миколаєві Міністерство інфраструктури України, Миколаївська ОДА та ТОВ "Транс Юкрейн" сьогодні, 18 липня 2013 р., підписали меморандум про співпрацю, який передбачає будівництво нафтопереробного комплексу біля порту "Октябрьск" вартістю понад 50 млн дол. 

У Миколаєві Міністерство інфраструктури України, Миколаївська ОДА та ТОВ "Транс Юкрейн" сьогодні, 18 липня 2013 р., підписали меморандум про співпрацю, який передбачає будівництво нафтопереробного комплексу біля порту "Октябрьск" вартістю понад 50 млн дол. Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

За словами заступника міністра інфраструктури України Дмитра Демидовича, проект не передбачає використання територій спецморпорту "Октябрьск", тому між інвестором та державним підприємством не буде ані орендних, ані концесійних відносин. Але передбачається, що інвестор буде активно використовувати інфраструктуру порту, який після реалізації проекту отримає нові значні обсяги вантажів - нафтопродуктів.

Читайте також: Кабмін затвердив порядок відкриття та закриття морських портів та порядок ведення реєстру морських портів України

"Зараз зарано говорити про конкретні цифри, зроблено лише перший крок і порт разом із інвестором ще повинні опрацювати це питання більш ґрунтовно. Але, за оцінками, проект передбачатиме інвестиції не менше, ніж у 50 млн дол.", - зазначив Демидович.

Нагадаємо, за першу половину 2013 р. доходи державних морських портів України склали 2 млрд 831,5 млн грн, а чистий прибуток - 403,07 млн грн.