ua en ru

У Нігерії на місці аварії пасажирського літака знайдено "чорний ящик"

На місці аварії пасажирського лайнера у м. Лагос знайдено пристрій для запису переговорів екіпажу літака, повідомляє Associated Press з посиланням на місцеве телебачення.

На умовах анонімності один з учасників пошукової операції повідомив, що за кілька хвилин до трагедії пілот літака, що розбився виходив на зв'язок з пунктом контролю повітряного руху міжнародного аеропорту ім. Муртали Мухаммеда. У своїй останній радіограмі він повідомив, що у машини серйозні неполадки з двигунами.

Після декількох годин роботи на місці катастрофи оперативний штаб оголосив, що всі люди, які знаходилися на борту, а їх, за даними служби цивільної авіації, було 153, оголошені загиблими. Крім того, тривають роботи по витяганню тіл мешканців будинків, на які впав літак. Як стверджують місцеві жителі, в зруйнованих будинках проживали як мінімум 40 осіб.

Нагадаємо, літак Boeing MD83 авіакомпанії Dana Air впав на житловий квартал в одному з густонаселених районів м. Лагос. Падаючи, лайнер врізався і повністю зруйнував двоповерхову будову, ще три розташованих поруч будівлі практично відразу були охоплені полум'ям.

Президент Нігерії Гудлак Джонатан оголосив у країні триденний траур. На місці трагедії, незважаючи на настання темряви, продовжують працювати пожежники і рятувальники. Їхня робота ускладнюється масовими заворушеннями, які влаштували місцеві жителі при спробі влади припинити мародерство в районі НП.