ua en ru

Напад ісламістів у Нігерії: Близько 50 загиблих

У Нігерії в результаті нападу бойовиків-ісламістів, що ймовірно належать до угруповання "Боко харам", на гуртожиток державного сільськогосподарського коледжу в північно-східному штаті Йобе, загинули не менше 50 студентів.

У Нігерії в результаті нападу бойовиків-ісламістів, що ймовірно належать до угруповання "Боко харам", на гуртожиток державного сільськогосподарського коледжу в північно-східному штаті Йобе, загинули не менше 50 студентів, передає Associated Press.

Вилазка терористів сталася близько 01:00 за місцевим часом (03:00 за київським часом), коли учні вже спали.

За повідомленнями свідків, бойовики також підпалили навчальні аудиторії. Пошуки тіл загиблих тривають, тому точна кількість жертв невідома.

Приблизно 1 тис. студентів вдалося врятуватися.

Коледж знаходиться приблизно в 40 км від центру штату, р. Даматуру, де відбулося вже кілька подібних нападів на навчальні заклади.

"Боко Харам" є найбільшою і найбільш небезпечною ісламістським угрупуванням в країні. Назва угруповання на місцевій мові означає "західна освіта - гріх".

Її офіційно проголошеною метою є створення шаріатської держави на півночі Нігерії. "Боко Харам" несе відповідальність за загибель кількох сотень людей тільки в 2013 р.