ua en ru

У Нігері викрадені семеро людей, у тому числі два співробітника французької Areva

У Республіці Нігер (Західна Африка) викрадені семеро людей, у тому числі два громадяни Франції, що є співробітниками французької ядерно-енергетичної держкорпорації Areva. Про це повідомила представник компанії Паулін Бріан. Вона також розповіла, що решта п'ять чоловік працювали в субпідрядної організації, але відмовилася надати відомості про їх національної приналежності, передає РБК з посиланням на Associated Press.

За наявними даними, всі вони були викрадені в ніч з 15 на 16 вересня поблизу г.Арліт в північній частині африканської країни.

На території мусульманського Магрибу (в Північній Африці) діє екстремістська організація AQIM, споріднена "Аль-Кайєди". Формальне об'єднання ісламського повстанського руху і терористичного угрупування відбулося в 2006 р. В останні кілька років активність терористів в значній мірі зросла, що сприяло зростанню стурбованості місцевої влади та світових політиків. Для оперативного реагування на існуючі загрози в квітні ц.р. Алжир, Мавританія, Малі та Нігер створили об'єднаний військовий штаб.

Не так давно війну терористичних організацій мусульманського Магріба оголосила Франція. Це трапилося після того, як бойовики вбили заручника - громадянина країни, 78-річного інженера Мішеля Жермано. Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон також повідомив, що Франція буде більш щільно співпрацювати з урядами держав північного заходу Африки, що борються проти терористів "Аль-Кайєди".