ua en ru

У Немирові готуються акції протесту з вимогою відставки глави РДА

Більше 500 жителів Немирова мають намір відновити безстрокові акції протесту, які були припинені торік, з вимогою відставки глави Немирівської райдержадміністрації Петра Михайленка . Про це йдеться у зверненні громадян та громадських організацій міста до голови Вінницької облдержадміністрації Івану Мовчану .

" Аморальна поведінка і конфлікт державних і особистих бізнес-інтересів Михайленко не сумісні з посадою держслужбовця", - йдеться в листі до губернатора .

Протестуючі , в основному колишні співробітники ДП "УВК "Nemiroff ", звинувачують голову РДА в зупинці найбільшого підприємства міста.

"Дії і бездіяльність голови Немирівської РДА разом з протиправними діями і бездіяльністю державного реєстратора Андрія Лахніка призвели ДП УВК "Nemiroff " в кризове становище. Обсяги виробництва продукції скорочені, робота підприємства зупинена, розпочато масове скорочення працівників. Втрата надходжень до державного та місцевих бюджетів до кінця 2013 р. прогнозується в 200 млн грн", - йдеться у листі мешканців міста.

Таким чином, на їх думку, "протиправні дії та бездіяльність Петра Михайленка на користь однієї зі сторін корпоративного конфлікту завдали великої матеріальної шкоди цілого регіону України".

Жителі міста попередили, що протест триватиме до відставки глави Немирівської РДА Михайленко, а також висловили готовність організувати ходу до Києва, щоб домогтися справедливості.

Як повідомляли ЗМІ, 10 липня Вищий господарський суд України поставив крапку у суперечці між колишнім менеджментом ДП "УВК "Nemiroff " і власником підприємства компанією Nemiroff Holdings Limited і остаточно усунув сім'ю Глусь від управління українською дочірньою структурою холдингу.

У свою чергу, в Nemiroff Holdings Limited стурбовані ситуацією, що склалася, запевнили журналістів в компанії. " Ми однозначно проти такої екскалаціі конфлікту, щоб люди від відчаю були змушені шукати правди на мітингах. Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб домогтися відновлення законного керівництва підприємства і відновити його роботу", - заявили в Nemiroff Holdings Limited.

У Nemiroff Holdings Limited також повідомили, що дії Державного реєстратора Немирівської районної адміністрації у Вінницькій області Лахніка сприяли контролю над підприємством з боку екс-менеджменту ДП "УВК "Nemiroff ". Пізніше на цій посаді його змінив Чухно, але і він відмовився виконати рішення Вищого господарського суду України та внести до держреєстру запис про зміну генерального директора ДП "УВК " Nemiroff ". У Nemiroff Holdings Limited вважають, що через ігнорування Чухно службових обов'язків діяльність реєстраційної служби паралізована. За їх інформацією, обидва державні регістратори раніше працювали в ДП "УВК "Nemiroff ".

"Робота заводу паралізована, почалися масові звільнення , вже сотні людей залишилися без роботи", - зазначили в Nemiroff Holdings Limited .