ua en ru

У "Народному фронті" хочуть очолити комітет Ради з нацбезпеки

Комітет з питань національної безпеки та оборони має очолити представник "Народного фронту" для реалізації законодавчих завдань з реформи армії. Про це йде мова у зверненні представників парламентської фракції "Народний фронт" до до голови Верховної Ради та членів коаліції "Європейська Україна".

"У час неоголошеної війни з РФ найвищі державні посади виконавчої та законодавчої влади, які пов'язані з обороною та безпекою країни, повинні обіймати найбільш досвідчені керівники. Саме тому звертаємо Вашу увагу на той факт, що партія "Народний фронт" йшла на парламентські вибори з детально розробленою програмою зміцнення національної безпеки та оборони", - йдеться у зверненні.

У документі "Народного фронту" наголошується, що за списком партії до Ради обрано депутатів, які безпосередньо брали участь у військовій операції на сході країни, - Андрій Тетерук, Юрій Береза, Євген Дейдей, Євген Лапін та інші.

"У перші місяці після перемоги Майдану саме представники "Народного фронту" Олександр Турчинов, Андрій Парубій, Сергій Пашинський, Арсен Аваков координували роботу з відродження обороноздатності держави, відновлення роботи з проектування та виробництва зброї, були ініціаторами створення добровольчих батальйонів міліції та Національної гвардії, брали участь у прийнятті важливих рішень по боротьбі з російською агресією", - підкреслюється у зверненні.