ua en ru

В.Надрага: Відрахування до Пенсійного фонду за І квартал 2011 р. збільшилися на 5,8 млрд грн

Відрахування до Пенсійного фонду за І квартал 2011 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. збільшилися на 5,8 млрд грн. Про це у Верховній Раді заявив перший заступник міністра соціальної політики та праці Василь Надрага, передає кореспондент РБК-Україна.
"Тільки за перший квартал поточного року відрахування до Пенсійного фонду збільшилися і перевищили надходження за перший квартал 2010 р. на 5 млрд 800 млн грн. І з державного бюджету виділяються своєчасно всі необхідні кошти для покриття поточного дефіциту Пенсійного фонду. Кабінет міністрів намагається поліпшити стан Пенсійного фонду за рахунок поліпшення адміністрування єдиного внеску до фонду. І вже почали надходити істотні кошти в фонд за рахунок спрощеної системи оподаткування. Тільки за січень-лютий поточного року до фонду надійшло 898 млн грн, що на 655,6 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року", - заявив В.Надрага.
Також, за його словами, від підприємств вугільної промисловості за рахунок скасування мораторію на сплату внесків за січень-лютий 2011 р. вже надійшло до Пенсійної фонду 726 млн грн, що на 630 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2010 р.