ua en ru

У МВФ похвалили владу України за виконання програми у складних умовах

У Міжнародному валютному фонді похвалили владу України за виконання програми співробітництва у складних умовах. Про це на прес-конференції в Вашингтоні 24 липня заявив представник департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей, передає прес-служба МВФ.

Відповідаючи на питання, чи буде переглянуто обсяги кредитування і в цілому програму співпраці з Україною у зв'язку з останніми подіями в цій країні, Мюррей повідомив, що це вирішуватиме рада директорів МВФ.

"Що стосується зміни програми, то я не можу тут робити заяви. Але я можу нагадати заяву місії МВФ в Україні. Місія заявила, що програма в цілому виконується відповідно до плану і що всі критерії, за винятком одного, на кінець травня було виконано. Всі структурні контрольні показники були виконані, хоча деякі з них і із затримкою. Це значне досягнення, оскільки ескалація конфлікту на Сході означає, що програма була реалізована в середовищі, куди складнішому, ніж очікувалося, коли ця програма була запущена", - зазначив Мюррей.

Нагадаємо, 18 липня голова місії МВФ в Україні Микола Георгієв заявив, що другий транш МВФ у розмірі 1,4 млрд дол. може надійти в Україну до вересня 2014 р.

30 квітня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги для України, яка передбачає виділення кредиту 17,01 млрд дол. в найближчі два роки. У травні Україна отримала від МВФ перший транш кредиту в сумі 3,19 млрд дол.