ua en ru

У МВФ відзначили позитивні зміни у банківському секторі України

Підводячи підсумки щорічного аналізу української економіки, директори Міжнародного валютного фонду вітали позитивні зміни у банківському секторі України. Про це йдеться у звіті.

Зокрема, експерти фонду вітали зниження залежності банків від валютних ризиків, а також збільшення їх капіталізації і резервів.

Між тим, МВФ рекомендував владі зміцнювати нагляд, продовжувати незалежний аудит вразливих банків і розробляти плани на випадок кризових ситуацій.

У фонді також зазначили необхідність бюджетної консолідації, зокрема, зниження бюджетних витрат за рахунок підвищення ефективності держзакупівель, обмеження зростання зарплат у бюджетному секторі та пенсій.

Між тим виконавчі директори МВФ заявили про важливість реформування енергетичного сектору України.

Нагадаємо, що раніше "Газпром" і "Нафтогаз України" за результатами міждержавної комісії в Москві підписали доповнення до контракту, який передбачає зниження ціни російського газу для української держкомпанії до 268,5 дол. за тис. куб. м.

Крім того, за результатами держкомісії було прийнято рішення про виділення 15 млрд дол. з ФНБ на придбання єврооблігацій України.