ua en ru

У МВФ не обговорювали поєднання другого і третього траншів для України, - глава НБУ

У Міжнародному валютному фонді не обговорювали поєднання другого і третього траншів для України.

У Міжнародному валютному фонді не обговорювали поєднання другого і третього траншів для України. Про це повідомила журналістам голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не обговорювалося об'єднання другого і третього траншу. Коли вони їхали від нас, ми планували, що вони просто пересунули. Перше число називалося 16 серпня, нічого не треба було поєднувати. Потім виявилося, що у них відпустка, тож 22 серпня. Потім виявилося, що 29 серпня. Але поєднання другого і третього траншу не обговорювалося. Щоб ви зрозуміли, що нам не потрібні фізично ці транші, у нас є як протриматися, у нас 16 млрд в резервах. Питання в тому, щоб далі платити борги, потрібен cash-flow. Воно все розраховано, тому воно нам треба. Без нього це буде просідати. А ця гра - коли це буде, це більше гра слів. Нас нічого не тисне, у нас ліквідні резерви, що знаходяться в грошовій формі, і немає жодних проблем", - сказала Гонтарєва.

Нагадаємо, очікується, що МВФ виділить Україні другий транш кредиту в розмірі близько 1,4 млрд дол. Перший становив 1,5 млрд. дол.